اتریوم

اتریوم چیست؟

اتریوم چیزی فراتر از یک ارز دیجیتال است. پروتکل اتریوم به شبکه ای از رایانه ها که در سراسر جهان که از یک سری قوانین پیروی می کنند، اطلاق می گردد. به همین دلیل اتریوم یک سیستم مالی غیرمتمرکز محسوب می شود. سیستم DEFI، امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز (DApps) را برای توسعه دهندگان فراهم می کند. Ethereum برای تسهیل تراکنش ها و ایجاد انگیزه برای شرکت کنندگان در شبکه استفاده می شود. این ارز اولین بار توسط Vitalik Buterin ایجاد و در سال 2015 راه اندازی شد. این پلتفرم محبوبیت زیادی به دست آورده است و یکی از پلتفرم های پیشرو بلاک چین در جهان به شمار می رود.

هر کسی می تواند فارق از مکان و زمان، اتریوم بسازد و استفاده کند. نکته مهم این است که اتریوم مانند بسیاری از رمز ارزها توسط هیچ نهاد حکومتی و مرکزی کنترل نمی شود. به همین دلیل تغییر قوانین و دسترسی ها به آن محدود نیست و هر کسی می تواند بنا بر سلیقه و نیاز خود تغییراتی را ایجاد کند. توسعه دهندگان براحتی می توانند با اتصال رایانه خود به شبکه اتریوم و اجرای پروتکل آن، فعالیت خود را در این بلاکچین آغاز نمایند.

در شبکه اتریوم، هر یک از این کامپیوترها به عنوان یک گره شناخته می شوند. گره ها می توانند توسط هر شخصی اداره شود. اگرچه برای مشارکت در امنیت شبکه باید ETH (توکن بومی اتریوم) را به اشتراک گذاشت. اما اشتراک گذاری بدون نیاز به مجوز با 32 ETH امکان پذیر می باشد.

تعدادی پروتکل اتریوم وجود دارد که توسط سازمان های مستقل در چندین زبان برنامه نویسی تولید و پیاده سازی شده است. معمولاً این پروتکل ها به صورت اوپن سورس (open source) ساخته می شوند و مشارکت های جوامع ارز های دیجیتال مرتبط را تشویق می کنند.

اتریوم چیست؟ قراردادهای هوشمند در ETH خرید و فروش اتر در ایران

تاریخچه اتریوم

اتریوم توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، برنامه نویس و محقق ارزهای دیجیتال ایجاد شده است. او برای اولین بار این ایده را در اواخر سال 2013 مطرح کرد و در ابتدای سال 2014 یک مقاله سفید منتشر کرد و در آن به تشریح این مفهوم پرداخت. بوترین می‌خواست یک پلتفرم غیرمتمرکز بسازد. هدف اصلی او پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) بود. ویتالیک اعتقاد داشت که فناوری بلاک چین را می‌توان برای چیزی فراتر از ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین استفاده کرد. او درنظر داشت تا پلتفرمی ایجاد کند که توسعه‌دهندگان را قادر به ساخت طیف وسیعی از برنامه‌های کاربردی بر روی آن کند.

بلاک چین اتریوم از سوی جامعه ارزهای دیجیتال بسیار مورد توجه قرار گرفت و حمایت شد. توسعه اتریوم از طریق عرضه اولیه سکه (ICO) در سال 2014 توسط یک کمپین سرمایه گذاری تأمین مالی شد و این شبکه در 30 جولای 2015 به صورت رسمی فعال گردید.

از آن زمان، اتریوم یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین پلتفرم های بلاک چین در جهان به شمار می رود. توسعه دهندگان می توانند از طریق عرضه اولیه سکه (ICO ) توکن های خود را صادر کنند.

عرضه اولیه سکه (ICO)

ICO مخفف Initial Coin Offering است. در مفهوم اتریوم، ICO یک روش جمع‌آوری سرمایه است که طی آن، یک پروژه جدید ارز دیجیتال بخشی از توکن‌های خود را به پذیرندگان و سرمایه‌گذاران اولیه در ازای دریافت بودجه می‌فروشد. توکن‌ معمولاً مبتنی بر بلاک چین اتریوم است که برای نشان دادن سهم یا مالکیت در پروژه از آن استفاده می‌کنند. ICO ها در طول رشد اولیه اتریوم به دلیل جذب سرمایه برای پروژه استارت آپ ها محبوب شدند. با این حال، سکه های عرضه اولیه به دلیل نگرانی در مورد کلاهبرداری و حمایت از سرمایه گذاران، در برخی از حوزه های قضایی با بررسی نظارتی مواجه می شوند.

چرا Ethereum به وجود آمد؟

نوآوری اصلی اتریوم معرفی قراردادهای هوشمند بود. توافق نامه این قراردادهای خوداجرا به طور مستقیم در کد نوشته می شود. از این قراردادها می توان برای هوشمند سازی انواع مختلف تراکنش ها و قراردادها مانند قراردادهای مالی، مدیریت زنجیره تامین و حتی سیستم های رای گیری استفاده کرد. اتریوم همچنین ارز دیجیتال خود به نام اتر (ETH) را معرفی کرد. اتر در راستای تقویت شبکه و تشویق شرکت‌کنندگان به اعتبارسنجی تراکنش‌ها و اجرای قراردادهای هوشمند استفاده می‌شود.

چگونگی پیشرفت و ارتقای اتریوم

در طول این سال ها چندین ارتقاء مهم برای اتریوم ثبت شده است. یکی از مهم‌ترین آنها، هارد فورک بیزانتیوم است که در 16 اکتبر 2017 پیاده‌سازی شد. این ارتقا چندین پیشرفت را در شبکه اتریوم ایجاد کرد. این توسعه شامل افزایش حریم خصوصی، افزایش امنیت و بهبود مقیاس‌پذیری می شود. ارتقای مهم دیگر Ethereum، هارد فورک قسطنطنیه است که در 28 فوریه 2019 اجرا شد. هدف از این ارتقا، بهبود بیشتر کارایی و مقیاس پذیری شبکه اتریوم بود. قسطنطنیه چندین ویژگی جدید مانند کاهش هزینه گَس برای عملیات خاص و بهبود عملکرد قرارداد هوشمند را معرفی کرد. این ارتقاها برای ادامه توسعه و رشد اکوسیستم اتریوم بسیار مهم هستند.

گَس (Ethereum Gas)

گس اتریوم به واحد اندازه گیری محاسبات مورد نیاز برای انجام تراکنش ها در شبکه Ethereum اطلاق می گردد. این واحد اندازه گیری برای تعیین هزینه هایی که باید به استخراج کنندگان در ازای پردازش تراکنش ها یا اجرای قراردادهای هوشمند پرداخت گردد، استفاده می شود. گس به اتر پرداخت می شود و مقدار گس مورد نیاز برای یک تراکنش یا عمل بستگی به پیچیدگی و منابع مصرفی آن دارد. هرچه میزان گس تعیین شده برای تراکنش بالاتر باشد، بدین معناست که این تراکنش منابع محاسباتی بیشتری مصرف می کند. هزینه‌های گس به ماینرها کمک می‌کند تا تراکنش‌ها را در بلوک‌ها وارد کنند و شبکه Ethereum را ایمن تر نمایند.

ویژگی های بلاکچین Ethereum

بلاک چین اتریوم چند ویژگی کلیدی دارد:

  1. اجازه ایجاد و اجرای قراردادهای هوشمند را به توسعه دهندگان می دهد. ETH مجوز ساخت برنامه های غیرمتمرکز (DApps) را در بلاکچین می دهد.
  2. اتریوم از مکانیزم توافق به نام اثبات سهام (PoS) برای ایمن سازی شبکه و اعتبارسنجی تراکنش ها استفاده می کند. تفاوت اصلی این توافق با بیت کوین که از اثبات کار (PoW) استفاده می کند در همین بخش است. PoS از نظر سرعت کارآمدتر است و امکان پردازش سریع تر تراکنش ها را فراهم می کند.
  3. Ethereum دارای ارز دیجیتال بومی خود به نام اتر  (ETH)است که برای پرداخت هزینه تراکنش ها و تشویق مشارکت کنندگان شبکه به کار می رود.
  4. Ethereum بسیار قابل برنامه ریزی است و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا برنامه های غیرمتمرکز خود را بر روی پلتفرم بسازند و مستقر کنند.

DApps سبب ایجاد یک اکوسیستم پر جنب و جوش از توکن هایی می شود که بر روی Ethereum ایجاد گردیده اند. از سوی دیگر، اتریوم یک پلتفرم بلاک چین است که به توسعه دهندگان اجازه می دهد قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز (DApps) بسازند و به کار گیرند. این ارز رمزنگاری خاص خود به نام اتر (ETH) را دارد که برای تامین نیروی محرکه شبکه و اجرای قراردادهای هوشمند استفاده می شود.

چگونگی استخراج اتر

اتریوم از طریق فرآیندی به نام اثبات کار، مشابه بیت کوین استخراج می شود. توسعه دهندگان از رایانه‌های قدرتمند برای حل مسائل پیچیده ریاضی استفاده می‌کنند. بعد از پیدا شدن راه حل مسئله، یک بلوک جدید به بلاک چین اضافه می‌شود. استخراج‌کنندگان در ازای این کار با مقدار مشخصی اتر (ارز دیجیتال بومی شبکه اتریوم)، پاداش دریافت می‌کنند. با این حال، اتریوم در حال انتقال به مکانیزم توافق اثبات سهام به نام اتریوم 2.0 با روش استخراج متفاوت است. در اثبات سهام، اعتباردهنده‌ها برای ایجاد بلوک‌های جدید بر اساس میزان اتری که در اختیار دارند و مایلند به‌عنوان وثیقه قرار دهند، انتخاب می‌شوند. انتظار می رود این انتقال اتریوم را از نظر ارزش کارآمدتر و مقیاس پذیرتر کند.

کیف پول ارز دیجیتال Ethereum

والت اتریوم یک کیف پول دیجیتال است که به کاربران امکان ذخیره، مدیریت و تعامل با ارز دیجیتال اتریوم (ETH) خود را می دهد. کیف پول اتر راه امن و راحتی برای کاربران به منظور دسترسی به وجوه اتریوم و انجام تراکنش های مختلف در این بلاک چین فراهم می کند.

ویژگی هایی کیف پول اتریوم

  1. ایجاد کیف پول: کاربران می توانند کیف پول های جدید Ethereum را با ایجاد یک آدرس منحصر به فرد و کلید دو مرحله ای خصوصی ایجاد کنند.
  2. مدیریت صندوق: کاربران می توانند وجوه اتریوم خود را در کیف پول ارسال، دریافت و ذخیره کنند.
  3. تاریخچه تراکنش ها: کیف پول ها معمولا به کمک تاریخچه تراکنش ها اجازه ردیابی معاملات گذشته را فراهم می کنند.
  4. تعامل قرارداد هوشمند: کاربران می توانند از این طریق با برنامه های غیرمتمرکز (DApps) تعامل داشته باشند و با استفاده از کیف پول خود، قراردادهای هوشمند را روی بلاک چین اتریوم اجرا کنند.
  5. اقدامات امنیتی: والت ها اغلب از اقدامات امنیتی مانند رمزگذاری، احراز هویت دو مرحله‌ای یا امکانات سخت‌افزاری برای محافظت از وجوه کاربر استفاده می‌کنند.
  6. پشتیبانی توکن: بسیاری از کیف پول ها از توکن های مختلف ERC-20 نیز پشتیبانی می کنند. توکن ها بر روی بلاک چین اتریوم ساخته می شوند.

کیف پول اتریوم را می توان از طریق پلتفرم های مختلف مانند کیف پول های مبتنی بر وب، برنامه های موبایل یا کیف پول های سخت افزاری در دسترس قرار داد. انتخاب یک ارائه‌دهنده کیف پول معتبر برای کاربران ضروری است.

چگونگی خرید و فروش رمز ارز ETH

برای خرید و فروش اتریوم می توانید از صرافی ارزهای دیجیتال استفاده کنید. برای خرید اتریوم، معمولاً باید یک حساب کاربری در یک صرافی ایجاد کنید، فرآیند تأیید لازم را انجام دهید و سپس وجوه را به حساب خود واریز نمایید. متناسب با میزان وجه موجود در حساب، می توانید سفارش خرید اتریوم را با قیمت فعلی بازار ثبت کنید. برای فروش اتریوم، باید روند مشابهی را دنبال نمایید. فرآیند خرید و فروش رمز ارز ETH با توجه به صرافی انتخابی، اندکی متفاوت است.

کوین اتر

کوین اتر که با نام اتر نیز شناخته می شود، ارز دیجیتال بومی بلاک چین اتریوم است. اتر کوین به عنوان وسیله مبادله در شبکه اتریوم استفاده می گردد و می توان از آن برای پرداخت هزینه تراکنش ها و خدمات محاسباتی روی پلتفرم استفاده کرد. این ارز دیجیتال بومی اغلب به عنوان یک دارایی سرمایه گذاری استفاده می شود و از زمان شروع ارزش قابل توجهی کسب کرده است.

عواملی تاثیرگذار بر قیمت ETH

عوامل متعددی می تواند بر قیمت اتریوم تأثیر بگذارد. برخی از این عوامل اصلی شامل تقاضا و عرضه بازار، احساسات سرمایه‌گذار، تحولات نظارتی، پیشرفت‌های فناوری، رقابت با سایر ارزهای دیجیتال و عوامل کلان اقتصادی مانند تورم و نرخ بهره می باشند. علاوه بر این، رویدادهای خبری، مشارکت ها و ارتقاء شبکه Ethereum نیز می تواند بر قیمت آن تاثیر بگذارد. توجه به این نکته مهم است که قیمت ارزهای دیجیتال بسیار پر نوسان است و می تواند تحت تأثیر طیف گسترده ای از عوامل قرار گیرد.

مهاجرت Ethereum

مهاجرت اتریوم به فرآیند انتقال از شبکه فعلی معروف به Ethereum 1.0، به شبکه جدید معروف به Ethereum 2.0 یا ETH2 اشاره دارد. این مهاجرت شامل اجرای یک مکانیسم توافق جدید به نام اثبات سهام (PoS) به جای مکانیسم اثبات کار (PoW) فعلی است. هدف مهاجرت اتریوم بهبود مقیاس پذیری، امنیت و پایداری شبکه اتر است. مهاجرت فرآیند پیچیده ای است که نیاز به هماهنگی و مشارکت جامعه Ethereum دارد. انتظار می رود که این مهاجرت در چند مرحله اتفاق بیفتد که مرحله اول آن در حال انجام است.

مقایسه بیت کوین با اتریوم

بیت کوین و Ethereum، ارزهای رمزنگاری شده محبوبی هستند. این دو رمز ارز با یکدیگر تفاوت های اساسی دارند. بیت کوین اولین ارز رمزنگاری شده ای است که برای تراکنش ها استفاده می شود. Bitcoin عرضه محدود 21 میلیون سکه دارد و در یک شبکه غیرمتمرکز فعالیت می کند.

اما، اتریوم یک پلت فرم مبتی بر بلاک چین است که به توسعه دهندگان اجازه می دهد قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز بسازند و به کار گیرند. این ارز رمزنگاری خاص خود به نام ETH را دارد که از آن برای تامین انرژی شبکه و اجرای قراردادهای هوشمند استفاده می شود.

بیت کوین بیشتر بر یک ارز دیجیتال متمرکز شده است ولی Ethereum با قابلیت های قرارداد هوشمند خود طیف وسیع تری از امکانات را ارائه می دهد. قراردادهای هوشمند اتریوم امکان ایجاد برنامه های غیرمتمرکز را فراهم می کند که می توانند موارد استفاده مختلفی مانند امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، بازی و صرافی های غیرمتمرکز داشته باشند.

هر دو بیت کوین و اتر دارای جوامع و موارد استفاده خاص خود هستند، بنابراین انتخاب بین آنها به ترجیحات و نیازهای فردی بستگی دارد. گاهی افراد بیت کوین را به دلیل سادگی و شهرت ترجیح می دهند. اما برخی دیگر به دلیل تطبیق پذیری و پتانسیل نوآوری اتریوم را انتخاب می کنند.

چگونه در ایران Ethereum بخریم؟

خرید اتریوم در ایران ممکن است به دلیل تحریم های بین المللی مشمول محدودیت های خاصی باشد. مهم است که با مشاوران حرفه ای مشورت کنید و از موسسات مالی مجاز یا صرافی‌ های ارزهای دیجیتال که در چارچوب قانونی ایران فعالیت می‌کنند راهنمایی بگیرید. علاوه بر این، اطمینان از انطباق با قوانین و مقررات قابل اجرا در مورد تراکنش‌های ارزهای دیجیتال در ایران بسیار مهم است.

آینده اتریوم چگونه است؟

آینده Ethereum بسیار امیدوار کننده است. جامعه اتریوم به طور مداوم بر روی بهبود شبکه و پیاده سازی ویژگی های جدید کار می کند. یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها، گذار از مکانیسم توافق اثبات کار فعلی به مکانیزم اثبات سهام کارآمدتر به نام Ethereum 2.0 است. علاوه بر این، تلاش‌های مداومی برای بهبود سرعت تراکنش و کاهش کارمزدها در جریان است. به طور کلی، آینده Ethereum با تمرکز قوی بر نوآوری و رشد، روشن به نظر می رسد.

برای مشاوره خرید و فروش انواع رمز ارز، بررسی قوانین امنیتی و یا ایجاد یک حساب کاربری در صرافی آنلاین شیدکس می توانید از طریق تلگرام و واتساپ با ما تماس بگیرید. شیدکس با پشتیبانی 24 ساعته همراه شماست.

سوالات متداول اتریوم

اتریوم یک پلتفرم بلاک چین منبع باز است که توسعه دهندگان را قادر می سازد تا برنامه های غیرمتمرکز (DApps) بسازند و به کار گیرند. این توسط Vitalik Buterin در اواخر سال 2013 پیشنهاد شد و در سال 2015 راه اندازی شد. اتریوم امکان ایجاد قراردادهای هوشمند را فراهم می کند که قراردادهایی خوداجرا با قوانین و شرایط از پیش تعریف شده هستند.
چندین کیف پول دیجیتال برای ذخیره اتریوم وجود دارد. برخی از گزینه های محبوب عبارتند از MetaMask، MyEtherWallet و Ledger. این کیف پول ها به کاربران این امکان را می دهند که به طور ایمن اتریوم را ذخیره، ارسال و دریافت کنند. والت ETH امکان دسترسی به برنامه های غیرمتمرکز (dApps) پلت فرم اتریوم را فراهم می کند. مهم است که یک کیف پول معتبر انتخاب کنید و اقدامات احتیاطی لازم را برای محافظت از سرمایه خود انجام دهید.
گس در اتریوم به واحد اندازه گیری مورد استفاده برای محاسبه تلاش محاسباتی مورد نیاز برای اجرای تراکنش ها یا اجرای قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم اشاره دارد. اساساً هزینه ای است که کاربران برای استفاده از منابع شبکه می پردازند. گس برای جلوگیری از ارسال هرزنامه و اطمینان از کارآمد و امن بودن شبکه استفاده می شود. هر عملیات یا دستورالعمل در یک معامله یا قرارداد هوشمند دارای هزینه گس خاصی است که با پیچیدگی و الزامات محاسباتی آن تعیین می شود.
اتر یک ارز دیجیتال است که بر روی بلاک چین اتریوم کار می کند. این ارز بومی شبکه اتریوم است و معمولاً به آن «کوین اتر» یا به سادگی «اتر» می‌گویند. اتر اهداف متعددی را در اکوسیستم اتریوم انجام می دهد. می توان از آن به عنوان یک ارز دیجیتال برای تراکنش ها، مشابه بیت کوین، استفاده کرد که به کاربران امکان ارسال و دریافت ارزش را می دهد.
قرارداد هوشمند اتریوم به قراردادی اطلاق می‌شود که خوداجرایی می‌شود که شرایط آن به‌طور مستقیم در خطوط کد روی بلاک‌چین اتریوم نوشته شده است. این قراردادها به طور خودکار شرایط مورد توافق را بدون نیاز به واسطه یا اشخاص ثالث اجرا و اجرا می کنند. آنها برای تسهیل، تأیید، و اجرای مذاکره یا اجرای یک قرارداد، ارائه شفافیت، امنیت و کارایی در برنامه های مختلف مانند امور مالی، مدیریت زنجیره تامین، برنامه های غیرمتمرکز (dApps) و غیره طراحی شده اند.
نه، اتریوم کلاهبرداری نیست. Ethereum یک پلتفرم بلاک چین و ارز دیجیتال قانونی است که محبوبیت و پذیرش قابل توجهی در جامعه ارزهای دیجیتال کسب کرده است. این توسط یک تیم توسعه قوی پشتیبانی می شود و دارای یک جامعه بزرگ و فعال از کاربران و توسعه دهندگان است. با این حال، مانند هر سرمایه گذاری یا معامله مالی، مهم است که خودتان تحقیق کنید و احتیاط کنید.
فهرست